Rally-O

Rally-Obedience of verkort genoemd Rally-O is een tak van hondensport waarbij plezier en interactie voorop staan.

Gehoorzaamheidsoefeningen die op bordjes staan afgebeeld maken uiteindelijk een parcours welke op nummer volgorde moet worden afgewerkt.
De Rally-O biedt je de mogelijkheid om op een leuke ontspannen manier om met je hond te trainen. Het werkt ook relatie bevorderend.

De Rally-O is gericht om samen op een ontspannen en positieve manier bezig te zijn. Werken vanuit vertrouwen en respect werkt relatie bevorderend.
Een ontspannen houding gericht op wisselwerk is in Rally-O belangrijker dan precisie. Plezier staat voorop
Tijdens een wedstrijd (dus ook met trainen) mag je tegen je hond praten als ook hand- en lichaamssignalen ter ondersteuning van de oefeningen. Er is geen wedstrijd hetzelfde daar een parcours altijd anders is.

Rally-O heeft verschillende niveaus waarin de moeilijkheid graad van oefeningen terug te vinden is.
Tussen de oefeningen in bevinden zich richtingborden om binnen een toegewezen tijd een genummerd parcours af te leggen.
De verschillende niveaus in de Rally-O bestaan uit 50 verschillende bordjes. Het parcours dient in een vlot tempo, met een positieve houding en een vrolijke hond doorlopen te worden.
Rally- O is een leuke activiteit voor wie op een eenvoudige manier, leuk met zijn hond bezig wilt zijn. En het leuk vind om in groepsverband aan de uitdagingen te werken.

De basis van de Rally-O is gericht op samenwerken met de hond zodat er een parcours in een vloeiende lijn wordt gelopen. Er wordt gewerkt met verschillende oefeningen die je als begeleider moet afwerken in een parcours van bordjes. Het parcours dient aan de hand van nummering opgevolgd dient te worden.
Er zitten oefeningen in zoals volgwerk, zit, staan, en blijf, maar ook neusspelletjes en behendigheidsoefeningen, met ook weer een aantal variaties hierop.
De uit te voeren oefening wordt aangeduid met bordjes die er bijvoorbeeld als volgt kunnen uitzien.
Doordat jij je aandacht moet verdelen tussen het lezen van de bordjes en wat de hond doet, leren jullie samen dat geen verbinding hebben ook tot verbinding leid. Het is een trajact waarin jij je hond leert om samen te werken.

Rally-O is een activiteit voor jong en oud (zowel hond als eigenaar), en is een hele leuke manier om samen met je hond bezig te zijn.
Per les zullen er een aantal oefeningen behandeld worden en deze in een parcours uitgewerkt worden.

Aantal lesweken : 5
Lesduur: 45 minuten
Kosten: € 55,