Puppy

Opvoeding

Het opvoeden van een puppy is leuk, maar niet altijd eenvoudig. Het vraagt veel tijd, energie en geduld om je pupje wat te leren. Zeker wanneer het je eerste pup is. Het duurt een poosje voordat je in de gaten hebt wat je pup met zijn gedrag aangeeft. Wij begeleiden jou in je leerproces en leren je zien en herkennen wat er nodig is om hem op te laten groeien tot een zo evenwichtig mogelijke hond. Teven leren we jou hoe je hem dingen aan kunt leren.Pups leren de hele dag door, zorgen dat de pup dat leert wat je hoopt dat hij leert is een kwestie van leren wanneer je hem wel of niet moet helpen. Puppy gedrag wat er in eerste instantie onschuldig uitziet, kan al snel als een vast gedrag ontwikkelen, maar dat is vaak niet het gedrag wat je graag in je volwassen hond wilt zien. Tal van zaken kunnen verkeerd gaan en dat heeft gevolgen voor de rest van puppy´s leven.
Wanneer je weet hoe een pup leert en hoe je dit kunt sturen, zal dit op latere leeftijd ook weer de nodige tijd vragen om het om te buigen naar goed gedrag.

Puppy’s zijn net baby’s. Ze doen dingen die je je leuk vind, frustreren of boos maken, dit doen ze niet om je te plagen, ze doen dit alleen omdat zij leren. Ze moeten dingen uitproberen en verkennen. Leren wat wel en niet gewenst is in de groep waarmee ze leven, leren waar hun grenzen van kunnen liggen. En soms moeten ze gewoon begrenst worden voor hun eigen welzijn en welbevinden.
Wanneer ze groter worden gedragen ze zich als tieners. Ze doen wat zij belangrijk en leuk vinden, in plaats wat jij wilt.Wees duidelijk en consequent, dat wil niet zeggen dat je moet straffen! Met boos worden schiet zowel jij als je hond niets op en dit kan juist dingen erger maken. Wanneer je weet hoe je iets op kunt lossen of managen, dan wordt opvoeden niet alleen een stuk gemakkelijke maar ook leuker. En voorkomen dat je pup het verkeerde leert is vaak gemakkelijker dan het verkeerde gedrag weer ombuigen.
Het vergt geduld en begrip, maar je creëert een pup die het leuk vindt om naar jou te luisteren en zondig met jou wil samenwerken.

Training
Je pup leren om te komen wanneer je roept is een oefening die ik belangrijk vind, maar zaken aanleren zoals zit, af en blijf kunnen handige tools zijn bij het opvoeden, maar zonder deze oefeningen aan je pup te leren kun je je hem ook begeleiden om uit te groeien naar een zo een evenwichtige mogelijke hond.
Het aanleren van oefeningen wil namelijk niet zeggen dat hij deze oefeningen altijd kan uitvoeren. De snelheid waarin de pup iets kan laten zien hangt af van onder meer het karakter, de omgeving en jouw vaardigheden.

Elke seconde dat de pup wakker is, leert hij! Het is dus aan jou of hij het goede leert…..
Wanneer je nog geen kennis hebt van honden dan kan het verstandig zijn om een pre-puppyles te nemen. Hierin kan al het een en ander besproken worden hoe je met diverse zaken om kunt gaan zoals, zindelijkheids training, socialisatie, wandelen, wel of niet op de bank, enz.
Je kunt met je pup terecht vanaf de eerste week dat je hem hebt. Of wanneer deze wat onzeker is, kan ik bij je thuis komen.In de les werken we aan de basis voor de rest van zijn leven. Ik begeleid je in het proces om een goede relatie met je hond op te bouwen.
Verder leer je hoe je, spelenderwijs en op een positieve manier, je je pup oefeningen aan kunt leren, zoals wandelen aan de lijn, indien gewenst ook verbale commando’s als zit, af, blijf en komen.
De leidraad bij het lesgeven is het welbevinden van jouw en jouw wensen! Wanneer de pup ervoor openstaat ben jij degene die aangeeft waar je aan wilt werken en wat je hem wilt leren.Trainen met een pup in een groep kan alleen wanneer jij en je pup het aan kunnen om met afleiding te werken. Veel puppy’s worden (te) druk in een groep waardoor informatie niet binnen komt of erger het frustratie met zich mee brengt waardoor de pup niet leert wat we willen wat hij zou leren. Zo nodig starten we eerst met een enkele ander hond er bij. Hiernaast is voor veel combinaties de afleiding van de andere pups te veel,
Basis voor succes = investeren in rust, tijd en geduld !

Iedere combinatie is uniek
Om voor jou en je pup het beste te kunnen bieden geef starten we met privéles, doordat ieder combinatie (eigenaar/puppy) anders is kan ik kijken op welk niveau jullie zitten en hoe we verder gaan. Op deze manier kan ik de training afstemmen op jouw wensen en ingaan op de optimale begeleiding voor de pup.
Tijdens privéles kan er zowel aan socialisatie als aan training gewerkt worden. Door eventueel het inzetten van eigen honden kan er uitgelegd worden hoe ontmoetingen met andere honden het veiligst verlopen en hoe je problemen kunt voorkomen.
Jouw vragen en wensen, zijn het eerste wat wordt opgepakt. Daarnaast wordt gewerkt aan zaken die ik als belangrijk ervaar om aan jou en je pup leren, zodat de pup de optimale kans krijgt om uitgroeien tot een gehoorzame hond.
De leidraad hierin is het karakter (temperament) van de pup en krijgt je begeleiding hoe je het beste hiermee kan omgaan. Natuurlijk is er ruimte om dieper in te gaan op vragen of specifieke wensen.

Kosten
De privélessen (half uur) zijn op maat voor jouw en je nieuwe pup. De inhoud van deze lessen worden dus in overleg met jou bepaald.
– Kosten privéles € 20,00 half uur (tot zes maanden). Jij bepaald wanneer en hoe vaak je les hebt. Wanneer jij en je pup zover zijn, dan bestaat de mogelijk om door te gaan naar een van de groepstraining(en).
LET OP !!! Voor een gemaakte afspraak wordt er tijd voor u gereserveerd. De afspraak kan tot 24 uur voor de afspraak worden afgezegd. Is dat niet het geval dan worden de kosten voor de gereserveerde tijd in rekening gebracht.
Lestijden :
– Privéles: op een samen overeen gekomen tijd. Dit kan zowel overdag als ’s avonds of in het weekend.
Mail naar info@dogbasic.nl als u interesse heeft.
Doet u dit met Naam, Adres, Woonplaats en telefoonnummer!
Mocht u binnen 48 uur geen reactie hebben gehad, neemt u dan even telefonisch contact op.