Educatief spelen

Spelen is zeer waardevol voor de ontwikkeling van een pup, dit kan met jou zijn, maar ook met andere honden. Het omgaan/spelen met andere honden maakt je hond communicatief vaardiger, dit is belangrijk wanneer jullie in het dagelijks leven regelmatig honden tegen komen.

Spelen is nodig voor het oefenen van vaardigheden en het leren (her)kennen van de lichaamstaal van de ander, leren wat de ander aangeeft en hoe je hiermee om te gaan. Belangrijk is dat de pup niet onzeker wordt van andere honden, maar we willen ook niet dat hij leert dat hoe hij de boeman kan worden. Spelen is pas leuk wanneer beide partijen het naar hun zin hebben.
Bij de les educatief spelen wordt uitgelegd wat spel is en hoe je spel kunt herkennen. Een belangrijk onderdeel is ook, hoe je moet reageren wanneer het geen spel meer is, kortom, hoe je het spel kunt stoppen. Leren kennen en herkennen van welk gedrag je hond laat zien is dan ook een belangrijk onderdeel.

Hoe help jij je pup bij het ontwikkelen van zijn communicatieve vaardigheden
Omgaan met andere honden is/kan een belangrijke toevoeging (zijn) in het leven van je hond, maar zoals je al uit bovenstaande kunt lezen, is niet alles wat we zien spel.
Om je pup te begeleiden naar een sociaal vaardige hond is het leren herkennen van gedrag, wanneer je moet helpen/begrenzen of het spel moet stoppen belangrijk.

In de les educatief spelen is er de gelegenheid om je pup kennis te laten maken met andere puppy’s/honden én te leren over het gedrag van jouw en de andere aanwezige hond(en).
Er wordt gekeken welke karakters bij elkaar passen, zodat de kans op gezond/evenwichtig contact/spel het grootst is. Zo worden de honden begeleid of indien nodig wordt het contact/spel gestopt.
Tijdens de les krijg je informatie over wat er te zien is. Het zal je helpen bij het leren herkennen van waar de grens ligt van jouw maar ook van andere pups. Er wordt aandacht besteed aan het leren herkennen wanneer spelen nog leuk is, of de actie beter begeleidt of gestopt kan worden. Er wordt gezorgd dat alle partijen op een zo ontspannen mogelijke manier kunnen blijven leren.

“Ze zoeken het maar uit”, wordt hier niet gehanteerd. De puppy’s worden begeleid in hun kunnen en het aankunnen, zodat alle partijen het als ontspannend kunnen ervaren.
De duur waarop er gespeeld kan worden zal dan afhangen van de individuele pup. Wanneer een puppy moe is leert hij niet meer wat we hopen dat hij leert.
Zorgen voor kwalitatief goede speelmomenten is belangrijker dan de duur waarop er gespeeld wordt.
Een pup zal altijd sneller moe zijn na het opdoen van nieuwe informatie. Slapen is na het opdoen van nieuwe ervaringen een must voor het verwerken van deze informatie.

Wanneer: Op afspraak.
Kosten: 10 euro.

Mail naar info@dogbasic.nl als u interesse heeft.
Doet u dit met Naam, Adres, Woonplaats en telefoonnummer!
Mocht u binnen 48 uur geen reactie hebben gehad, neemt u dan even telefonisch contact op.