Dogdance

Zoek je een ontspannende activiteit om leuk met je hond bezig te zijn, dan kan kunnen de oefeningen uit de DogDance jullie veel plezier brengen.

DogDance is samen met je hond bewegen op de maat van muziek, vergelijkbaar met de kür op muziek zoals we die bij paarden kennen. Het is een ontspannende tak van de hondensport waarbij niet vergeten moet worden dat het meer is dan alleen het aanleren van oefeningen. Het vergt als je wedstrijden wilt lopen veel concentratie van baas en hond.
Je merkt in deze tak van de hondensport dat je veel meer contact met je hond krijgt, je band met je hond wordt versterkt en samen wordt je een team dat op elkaar leert inspelen.
Leren is voor de hond tijdens deze sport geen verplichting, maar een uitdaging. De hond bepaalt het tempo waarin vorderingen worden gemaakt.

Deze sport is ontstaan uit gehoorzaamheidsoefeningen die werden uitgevoerd op muziek.
Gehoorzaamheid en de kunst van dressuur worden samengevoegd tot een creatieve, vernieuwende originele samenwerking tussen baas en hond.
Een goede basisgehoorzaamheid blijft nodig, maar de oefeningen zijn inmiddels zeer veelzijdig geworden en vernieuwende bewegingen worden aangemoedigd!
Beginners:
In de beginners groep staat het aanleren van een  aantal oefeningen centraal.. Oefeningen zoals de twist, onder je benen doorlopen, draaien, achteruitlopen, pootjes geven enz.
Gevorderden:
Bij de gevorderden gaan we de basis oefeningen verder uitbreiden en nieuwe oefeningen aanleren. Bij voldoende interesse gaan we ook meer in op het maken van je eigen routine.
DogDance is geschikt voor iedereen die het leuk vindt om met zijn/haar hond te trainen.
Het gaat er voornamelijk om, dat u en uw hond plezier hebben.

Een leuke bijkomstigheid van Dogdance is dat je de oefeningen op een vierkante meter kunt aanleren. Je kunt het ook overal (be)oefenen, waar en wanneer je maar wilt. Je hebt er namelijk alleen jezelf, je hond en motivatie voor je hond voor nodig.

Meer informatie over de mogelijkheden: info@dogbasic.nl.