Cursussen

Algemeen

Bij Dog Basic is de opzet van de lessen sterk individueel, zodat u altijd persoonlijke aandacht en begeleiding krijgt! Dit onderscheid ons ook van andere hondenscholen. Doordat we trainen in kleine groepen (± 6 personen) is er ruim aandacht voor u als combinatie. Tijdens de lessen wordt er achtergrond informatie gegeven over hoe een hond leert, wat hij ons met zijn lichaamshouding laat zien en hoe we dit kunnen gebruiken tijdens de training. Onze hond spreekt nu eenmaal niet onze taal, maar wij kunnen wel zijn taal leren.

De lessen worden meerdere dagen per week gegeven, zowel overdag als ´s avonds. In overleg kan worden gekeken wat de mogelijkheden zijn.
De cursussen zijn toegespitst op de individuele baas-hond combinatie. U zult merken dat niet iedere combinatie hetzelfde wordt begeleid. Het kan dus zijn dat u op een andere manier instructie krijgt dan een ander cursist. Het welbevinden van uw hond en u zijn een belangrijk onderdeel van de lessen.

Bij Dog Basic zien we graag tevreden baasjes en bij de honden ontspannen kwispelende staarten. U zult ervaren dat de hond met veel plezier met u gaat samenwerken. Wanneer u begrijpt hoe de hond leert en wat hij nodig heeft om te kunnen leren, dan gaat het leren in een razend tempo. U leert bij ons hoe u een team kunt vormen met uw hond en hoe u uw hond kun begeleiden in moeilijke situaties, wat resulteert in een hond die graag naar u luistert.

We willen allemaal dat onze hond een fijne kameraad is. Dit bereik je door hem goed op te voeden. Een goede opvoeding bestaat voor een groot gedeelte van het leren begrijpen van de hond, het leren herkennen van gedragingen waardoor u gemakkelijker kunt anticiperen en hem kan begeleiden. Een hond die zich kan gedragen is een gewaardeerd lid van de gemeenschap. Daarnaast is het belangrijk dat uw hond geen problemen veroorzaakt in en om het huis.

Honden kunnen heel snel leren, maar om dit te waarborgen is het leren lezen van uw hond een onderdeel van de lessen. Een aandachtige hond voor wat u wilt vertellen is de basis van alles lessen. Honden zijn super probleem oplossers, wanneer wij het juiste aanreiken, dan kan hij heel goed zelf uitpuzzelen wat wij van hem willen. Die kunst leert u bij ons!
Onze instructeurs hebben door jarenlange ervaring geleerd wat het verschil is tussen theorie en praktijk en wat het verschil maakt tussen het ene ras/kruising en het andere. U krijgt dus maatwerk.
Belangrijk is ook thuis met de aangereikte informatie aan de slag te gaan. In geval van het aanleren van oefeningen is het zaak deze oefeningen op verschillende momenten van de dag en verschillende plaatsen te oefenen. Want één les in de week is lang niet voldoende om oefeningen betrouwbaar aan te leren. Meerdere korte oefen momenten zorgen er ook voor dat de hond gemotiveerd blijft.

Wat moet u meenemen?
Plastic zakjes om ontlasting op te kunnen ruimen.
Een gewone halsband of tuig (dus geen slipketting).
Een gewone riem van ongeveer 1 tot 1.50 m.
Voertje die uw hond echt als een beloning ervaart.
Een speeltje waar u samen met uw hond mee kan spelen. Bijvoorbeeld een flostouw of een bal aan een touwtje, iets wat u samen vast kunt houden heeft de voorkeur.

Leeftijd begeleider
Aan deelname van de cursus(sen) is geen leeftijd gebonden. Bij kinderen jonger dan 16 jaar wordt de combinatie beoordeeld.
Zie verder het hoofdstuk huisregels
Voor meer informatie: info@dogbasic